Een nieuw model tas van hergebruik: de STADTAS 2.0
18 december 2016

Naast b3stadtastekeningde shoppers en fietstassen maken (Kijk bij RECOVER voor meer informatie) heb ik af en toe een uitdaging nodig en wil ik wat anders maken.b3tasmal
Zo ben ik aan de Stadtas begonnen.

Ik vind het prettig om met een mal te werken.
Als ik iets wil veranderen, pas ik de mal aan.

Het materiaal Bysonil wat gebruikt is voor de buiten reclame doeken is niet geschikt om binnenste buiten te keren. Zodoende zitten de naden van de shopper en de fietstas aan de buitenkant.
Ik ging op zoek naar een manier hoe ik wel naden aan de binnenkant kon krijgen wat de tas een bolling geeft.
Uiteindelijk hoeft er bij dit model maar één naad aan de buitenkant. De zijnaden b3tassliertjezitten dus aan de binnenkant en een extra naad naar buiten aan de platte achterkant.

De oorspronkelijk tas, die ik al eerder had bedacht, heeft een schouder hengsel en een siersliertje die rondom de bovenkant van de tas slingert.

Omb38tje het dubbele, lange hengsel bij elkaar te houden zodat de hengsels bij elkaar blijven als ze op je schouders hangen, heb ik een ‘bij-elkaar-houdertje’ ontwikkelt. Dit vormpje vouw je om de beide hengsels heen en kan heen en weer geschoven worden zodat je altijd goed in je tas kunt.b3oranjehengesel

Toen ik zelf met de tas liep, (ja, ik gebruik alle modellen van mijn tassen zelf!) had ik de behoefte om m’n handen in m’n zakken te stoppen. De hengsels gleden naar beneden en de tas bungelde zo voor mijn benen. Er moest dus een kort hengsel aan komen. Dat was een leuke puzzel. Er is namelijk niet echt veel ruimte meer om alle onderdelen aan elkaar te krijgen. De losse onderdelen moeten in een bepaalde volgorde genaaid worden. Zo moest het korte hengsel vooraf gemaakt worden en is zodoende verschuifbaar geworden, een aardige bijkomstigheid.

b3voeringoranje-kleinTot slot nog een voering van vlaggenstof er in met een bijpassende kleur.

Kortom alleen de rits en het magneetje om de tas te sluiten aan de bovenkant is alles hergebruikt.

Save